luni, 9 iulie 2012

Bijuterii de Epoca si de Colectie – licitatie de aproape 120.000 de euro


Creatiile avangardiste si diamantele spectaculoase au condus vanzarile primei editii Artmark, desfasurate duminica, simultan la Hotel Vega din Mamaia si Palatul Cesianu, Bucuresti. „Intrecciato”, un inel purtand semnatura Crivelli, a obtinut cel mai mare pret, intr-o seara in care ofertele castigatoare au venit masiv dinspre participantii aflati pe litoral.Licitatia care a inaugurat un nou segment in piata publica de arta si obiecte de colectie din Romania a dat sansa pasionatilor de bijuterii de exceptie sa liciteze atat de la Bucuresti, cat si de pe malul marii, in centrul de vacanta al licitatiilor Artmark. Din jurul piscinei Hotelului Vega au fost adjudecate cca doua treimi dintre piese, totalul ridicandu-se la peste 118.000 €, cu 73 de loturi vandute din 98 propuse.
Oferta finala pentru lotul adjudecat la pretul maxim de 16.000 € – inelul Crivelli „Intrecciato” din aur roz, decorat cu diamante, rubine si safire roz – a venit de la sediul Artmark din capitala, balansand raportul de interes din cadrul Duplexului.

Un diamant negru, montat pe un inel din aur alb, adjudecat pentru 9.000

Au fost obtinute rezultate foarte bune pentru bijuteriile cu pietre impresionante, cea mai rara dintre ele – un mare diamant negru, montat pe un inel „Solitaire” din aur alb – fiind vandut cu 9.000 € unei participante de la Mamaia. Tot aici a fost adjudecata si „Grand rose” – brosa din aur alb, decorata cu diamante clasice, roze si rubine – o alta vedeta a licitatiei, la pretul de 11.000 €, peste estimarea de 3.000 – 6.000 €.
Bijuteriile de colectie, semnaturile de prestigiu si modele originale au fost de asemenea apreciate de participanti: un inel masonic din aur, decorat cu diamant si simbolurile specifice fratiei, echerul si compasul a obtinut 2.400 €, un pret de sase ori mai mare decat estimarea minima. Un ceas de dama Hamilton, din aur alb si diamante, si-a dublat aproape estimarea maxima, fiind adjudecat cu 4.250 €, iar un pandantiv-inima din aur, decorat cu safir central si diamante, s-a vandut cu 4.500 €.
Vara licitatiilor de cinci stele nu s-a terminat inca. In 22 iulie, Artmark pregateste o noua selectie exceptionala de bijuterii, intr-o reierare a Duplexului de la Hotel Vega, asociata cu Licitatia „Mari Maestri ai Picturii Romanesti: 50 de Capodopere”. Locatia celei de-a doua sali de licitatie promite sa fie o surpriza de proportii. 


Totalul vanzarilor: 118.090 €

Rata de adjudecare: 74,5 % 

Numarul de loturi oferite:
98

Loturi adjudecate:
73

Cele mai ridicate valori atinse:

Lot 77 „Intrecciato”, inel Crivelli din aur roz, decorat cu diamante, rubine si safire roz, 16.000 €

Lot 74 „Grand rose”, brosa din aur alb, decorata cu diamante clasice, roze si rubine, 11.000 €

Lot 40  Inel "Solitaire" din aur alb, decorat cu un mare diamant negru, 9.000 €

2 comentarii:

  1. Buna ziua ! as vrea sa va sun ca va admir bijuteriile si ca sunteti o sursa de inspiratie pentru blogul meu . ( http://liviahandmade.blogspot.ro/ )

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pentru gandurile frumoase! Sper ca si in continuare sa ma ridic la inaltimea asteptarilor dumneavoastra!

    RăspundețiȘtergere