sâmbătă, 8 septembrie 2012

Tiffany and Co. ar putea pierde unul dintre cei mai buni designeri

Elsa Peretti, designerul unora dintre cele mai frumoase bijuterii marca Tiffany and Co., si-ar putea incheia colaborarea cu renumitul brand, anunta WWD

De 40 de ani, femei din lumea intreaga au sperat sa primeasca in dar, de la iubitii lor, un colier “Open Heart” sau “Starfish” creat de Elsa Peretti. Acum insa, designerul italian, in varsta de 72 de ani, doreste sa se retraga din colaborarea cu faimoasa casa de bijuterii. Compania i-a facut creatoarei o oferta pentru a-i achizitiona drepturile de proprietate intelectuala, dar, noteaza WWD, cele doua parti nu au ajuns inca la un acord.
Din 2009 si pana acum, bijuteriile semnate de Elsa Peretti au reprezentat 10 % din piesele vandute de Tiffany and Co., iar in 2011, compania a declarat vanzari de 3,64 miliarde de dolari. 


Sute de admiratoare ale legendarului personaj Holly Golightly continua si azi sa cumpere cate o bucatica din “Breakfast at Tifany’s”, gratie colierelor cu pandantiv si altor piese concepute de Elsa Peretti. Bijuteriile sale, de o simplitate si o finete cuceritoare, se vand in prezent cu preturi incepand de la 185 de dolari, multe dintre ele fiind realizate din argint. 


Daca Elsa Peretti va incheia colaborarea cu Tiffany and Co. fara a ajunge la un acord financiar in privinta drepturilor de proprietate intelectuala, compania va mai avea dreptul asupra creatiilor sale doar pentru inca sase luni. Dupa aceasta perioada, Tiffany va avea la dispozitie un an pentru a vinde creatiile Peretti din magazine sau la comanda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu