sâmbătă, 15 septembrie 2012

Bijuterii handmade cu simbolul hamsa, amulete norocoase


Cunoscuta drept o amuleta care protejeaza impotriva deochiului si care aduce noroc, pace si sanatate, hamsa a devenit, mai ales in ultimii ani, unul dintre simbolurile preferate ale creatorilor de bijuterii handmade. 

Bratari, coliere, cercei sau margele, toate devin speciale atunci cand sunt finisate printr-un simbol iubit de multi oameni. Hamsa este unul dintre ele. Foarte populara in Orientul Mijlociu si in Nordul Africii, ea are forma palmei drepte, o imagine utilizata in semn de protectie in multe societati, de-a lungul istoriei. Este cunoscuta drept “mana Fatimei”, numita astfel ca omagiu pentru fiica Profetului Mohamed, Fatima Zahra.  Des intalnita in lumea islamica, hamsa a devenit tot mai raspandita pe teritoriul asiatic, fiind adoptata si in cultura iudaica, unde este insa cunoscuta sub numele de “mana lui Miriam”, sora lui Moise. Fiecare societate a denumit-o in cinstea celei mai importante femei din religia respectiva, astfel ca unii crestini o numesc “mana Fecioarei Maria”.
Despre hamsa, utilizata tot mai frecvent in confectionarea bijuteriilor handmade, se crede nu doar ca protejeaza impotriva energiilor negative, ci si ca aduce noroc, impacare si putere celui care o poarta asupra sa. In plus, este foarte frumoasa, lucru care a transformat-o intr-o amuleta tot mai indragita in toata lumea.
Pe internet, oferta de accesorii si bijuterii handmade care au ca simbol hamsa este extrem de vasta, dar am ales pentru voi cateva piese care ne-au atras atentia si care v-ar putea inspira in eventualele alegeri.

                                                                    Bratara, 39 $

Cercei, 15 $

Bratara pentru picior, 10 $

Bratara, 23 $

Cercei, 10 $

Bratara, 14.95 $

Bratari, 18 $

Pandantiv, 38 $

Cercel pentru ombilic, 15 $

Lant cu accesorii, 18 $

Lant cu pandantiv, 25 $

Bratara cu semnul pacii si hamsa 29.49 $

Lant cu pandantiv colorat, 45 $

Bratari din piele, 38 $

Lant cu pandantiv hamsa, din aur de 24 K, 279 $

Toate bijuteriile de mai sus sunt handmade si pot fi personalizate la dorinta celor care le comanda.
Foto: Etsy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu