luni, 15 aprilie 2013

Designerul Anca Radulescu revine la AUTOR cu o noua colectie, Static.Dinamic




Anca Radulescu se pregateste sa participe din nou la AUTOR, cel mai asteptat eveniment al primaverii dedicat designului de bijuterie contemporana. La cea de-a noua editie a targului, care va avea loc in zilele de 20 si 21 aprilie, la Sala Dalles din Capitala, designerul Prochaine isi va prezenta cea mai proaspata colectie, Static.Dinamic.


Noua colectie Prochaine cuprinde o bratara, inele si cercei, realizate din argint si pietre semipretioase si inspirate din structuri geometrice, pe care designerul le-a reinterpretat intr-o abordare ludica, imaginativa. Unghiurile ascutite si inflexibilitatea figurilor de baza au fost imblanzite de structuri mobile, confectionate din zale impletite, si de pietre precum smarald, rubin sau citrin, sugerand ideea de libertate de miscare si expresie. „Lucrez la aceasta colectie de anul trecut, de cand am desenat pe hartie un anumit model de bratara care-mi doream sa se concretizeze. Mi-am dat seama ca ar arata extraordinar lucrata in argint, iar de aici s-au nascut si celelalte piese; ele merg in aceeasi linie creativa, a figurilor geometrice reinterpretate in maniera proprie, cu o nota jucausa pe care le-o confera structurile mobile din zale”, explica Anca Radulescu, designerul Prochaine.

 
Designeri straini, in premiera la AUTOR

Ajuns la cea de-a IX-a editie, cel mai important targ de bijuterie de AUTOR din Romania va surprinde inca o data publicul cu noile colectii realizate de designerii romani din sfera contemporan-experimentala si va promova tinere talente ce vor fi prezente in premiera la acest eveniment.
„De-a lungul celor cinci ani de existenta, atat AUTOR, cat si designerii recurenti, au inteles cu fiecare editie ca bijuteria de autor este un domeniu de descoperire si inovatie permanenta, o lume in care conceptele si ideile pot fi constant chestionate si contextualizate. Cu fiecare editie noua, ne dorim un dialog implicit cu vizitatorii si cumparatorii nostri, o intalnire asteptata de fiecare parte cu emotie si curiozitate. Pentru ca am simtit ca este momentul potrivit, aceasta editie devine una europeana prin prezenta unor designeri straini de bijuterie contemporana la AUTOR. Un nou pas pentru noi, firesc si necesar in evolutia unui eveniment care isi respecta un public devenit deja fidel”, declara Dan Piersinaru, fondatorul platformei AUTOR Bijuterie Contemporana.


Sectiune speciala, dedicata designului de obiect

Inaugurata anul trecut, din dorinta de a sustine designul romanesc de produs, AUTOR va continua si la aceasta editie sa dedice o sectiune speciala creatorilor pasionati de designul de obiect. „Desi nu ne-am gandit sa permanentizam o sectiune de design de obiect, succesul inregistrat la editia trecuta ne-a facut sa continuam si de data aceasta prezentarea unei selectii de design de obiect la etajul 1 al Salii Dalles. Dorinta noastra cea mai putenica este sa formam punti intre cele doua directii de design - bijuterie si produs - pentru a gasi numitori comuni. Ca exercitiu de imaginatie, ne putem gandi ca bijuteriile pot fi expuse cu succes pe display-uri gandite de designerii de produs. Un join venture necesar la care ne dorim sa contribuim activ”, declara Dan Piersinaru, organizatorul evenimentului.
Vizualul pentru aceasta editie a fost realizat cu sustinerea Beauty District: Alexandru Abagiu (make –up) si Sorin Stratulat (hair styling).


Targul AUTOR este un eveniment bianual, cu o editie de primavara si una de toamna. Cea mai recenta editie a avut loc pe 3 si 4 noiembrie 2012 si a inregistrat un numar record de peste 3.000 de vizitatori. Targul va fi deschis publicului intre orele 11.00 si 20.00. Pretul unui bilet de intrare va fi de 10 lei.


Consultati si site-ul nostru, www.prochaine.ro si abonati-va la pagina noastra de Facebook, pentru a fi la curent cu toate noutatile Prochaine si cu activitatea designerului Anca Radulescu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu