vineri, 27 septembrie 2013

Pietre pretioase, in valoare de sute de mii de euro, descoperite pe Mont Blanc
Un alpinist francez a descoperit pietre pretioase in valoare de cateva sute de mii de euro, pe un ghetar din Mont Blanc, a anuntat Jandarmeria franceza. Nestematele au fost pierdute cel mai probabil in urma prabusirii unui avion indian, in urma cu o jumatate de secol. Pietrele preţioase - smaralde, safire şi rubine - au fost predate Jandarmeriei din Bourg-Saint-Maurice, la inceputul lunii septembrie, anunta mediafax.ro

Valoarea lor a fost estimata de un bijutier local la o suma cuprinsa intre 130.000 de euro si 246.000 de euro. Tanarul alpinist, care doreşte sa-si pastreze anonimatul, a descoperit pietrele pretioase atunci cand escalada ghetarul Bossons. El a gasit o cutie metalica ascunsa in zapada de pe acel ghetar. In interior se aflau cateva saculete, care purtau mentiunea “Made in India”, in care erau ascunse nestematele.
Doua avioane indiene s-au prabusit pe Mont-Blanc in 1950 si 1966.
Nestematele au fost plasate sub sigiliu si au fost trimise Parchetului din Albertville. Autoritatile franceze urmeaza sa intre in contact cu autoritatile indiene pentru a-l identifica pe proprietarul nestematelor sau pe mostenitorii acestuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu